Referenties & reacties van klanten

StreetSpotting route - Amsterdam Sure You Can

“Ik wil je teruggeven dat ik het super vind om op deze wijze met je op te trekken en jou werkwijze en kijk op/in het vak van dichtbij mee te maken. Ik heb heerlijk de tijd genomen om je informatie te verwerken. Gelachen met .....,  de ..... nader bekeken en met veel herkenning en plezier je verslag van de dag gelezen.  Leuk! Wat een hoeveelheid aan beelden en vertaling heb jij bij elkaar gezet zeg."

Dinant Roode
Opleider Hanzehogeschool
Instituut voor Sportstudies


Masterclass TrendSpotting

• Het model dat Fons hanteert moet je even goed tot je door laten dringen, maar wanneer dit eenmaal is binnengekomen is het meteen duidelijk waarom zijn bedrijf Trendsverklaard heet. • Praktische oefeningen laten je ervaren dat je geen invulling of interpretaties moet hebben tijdens het watchen. • Theoretische modellen worden door duidelijke voorbeelden (korte videofilmpjes) omgezet naar de werking zoals het in het dagelijks leven uitpakt.

Mark Martens
Concept & Director


• Voor de masterclass zag ik de wereld van "trends" vaak als moeilijk te hanteren gebeurtenissen of initiatieven van hippe jongelui. • Door je indeling in macro, mini en micro trends wordt de "brij" van trends hanteerbaar en met de trendcyclus en vooral de trendcirkel snap en herken ik nu ook beter trends in het dagelijks leven. 
En daardoor wordt het echt leuk! Bij heel veel zaken op het nieuws vraag ik me nu meteen af in welke fase van de trendcirkel dit zit. • Hierdoor ben ik in het dagelijks leven veel bewuster maar vooral ook alerter naar ontwikkelingen en veranderingen gaan kijken.

Harold Vlooswijk
Senior Scientist
Global Research & Development


Personal Master Sessions

Fons is een inspirerende persoonlijkheid die een werkend en diepgaand model heeft ontwikkeld om trends te verklaren. Niet de mooie presentaties en oneliners staan centraal maar juist een bewust gebruik en verdieping in wat trends kunnen betekenen om verandering te realiseren of tegelijkertijd de behoefte om (niet) te veranderen te begrijpen. Zowel in theorie en praktijk toepasbaar.

Dinant Roode
Opleider Hanzehogeschool,
Instituut voor Sportstudies


TrendScan

Fons heeft met zijn open blik en onconventionele benadering een scan gedaan van mijn winkel. Een heel groot deel van zijn aanbevelingen heb ik met succes toegepast.
Door zijn enthousiasme en zijn manier van werken ben ik ook anders 'tegen de wereld/zaak/leven' aan gaan kijken. Een absolute verrijking voor zowel zakelijk als prive.

Francesco BaldiSector/BedrijfsScan - TrendTipper

Vanaf begin 2008 hebben wij een abonnement gehad op Trendtipper. Heel vlot en boeiend om de updates steeds te lezen, en we voelden ons er ook door geďnspireerd.
Uiteindelijk hebben we, doordat we zoveel raaks lazen in de Trendtipper, Fons gevraagd om eens bij ons langs te komen.
Fons heeft toen ons bedrijf 'gescand' en een uitgebreid rapport gemaakt.
Dat was bijzonder interessant. Zelf zagen we wel bepaalde veranderingen aankomen, maar Fons keek in de eerste plaats met heel andere ogen, van buitenaf. En Fons kijkt grens- en branche-overschrijdend. Dat voegt veel toe.

Achteraf hebben wij vaak tegen elkaar gezegd: Die Fons heeft het toch wel goed gezien.

Martin en Hennie Koole
namens Villa Culina en eKeuken Hoofddorp


Over de boeken van Trendsverklaard

Voor spontane reacties.

Voor opleidingsinstituten.