Over ons

Trendsverklaard is een denktank opgericht in 2007 door Fons Maenhoudt met als missie, trends en trendwatching uit het goeroe gebied tillen.


Fons Maenhoudt is een onafhankelijk lange termijn denker, trenddeskundige, schrijver, ingenieur en liefhebber van hedendaagse kunst. Hij volgde jarenlang trendbewegingen binnen allerhande maatschappelijke groepen; denk daarbij aan landen, culturen, bedrijven, producten, beroepen, leeftijden, opleidingen, kunstrichtingen etcetera. 
Als ingenieur en creatieve geest werkte Fons Maenhoudt mee aan tal van innovaties binnen verschillende branches, zowel voor kleine als grote internationale bedrijven.

Zijn inzichten uit meer dan 10 jaar onderzoek naar trends en trendwatching, heeft hij beschreven in twee boeken, die reeds door meer dan 25 hogescholen en universiteiten in NL en BE bij diverse opleidingen worden gebruikt.
Trends Herkennen, Begrijpen, Gebruiken, CreŽren''
'Trends in de toekomst - Trendwatching kan je leren'

Fons Maenhoudt heeft daarna nog diverse modellen ontwikkeld om trends te begrijpen, analyseren en toe te passen. Deze modellen behoren nu tot het basis gereedschap van Trendsverklaard.

Voor referenties.

Contact

Trendsverklaard
Oudwijkerveldstraat 94
3581 JN Utrecht
+31(0)30/252 18 61
info@trendsverklaard.nl